En dag på Nyckelpigan!

6.00 Då öppnar vi förskolan.  Vi är då tillsammans på en avdelning. Barnen som kommer då får lite morgonfika. Det finns skorpor och mjölk. Fröknarna dricker  te och kaffe för att vakna till! Sedan droppar barnen in allt eftersom, och när klockan är halv 8 delar vi upp oss på fyra avdelningar.


 8.00 Frukost. Antingen får vi gröt eller fil. Smörgås, pålägg och juice finns också.


9.00 Beroende på vilken dag det är, så blir det antingen utelek, samling, tvärgrupp eller  fredagsmys


10.00 Fruktstund.  En halv frukt får barnen för att det inte ska bli så lång tid mellan frukosten och lunchen.


11.00 Lunch. Vi får samma mat som skolan, och följer då också deras matsedel. Efter lunch är det sen dags att gå och vila för de barn som behöver det. De andra barnen är med på vakenvilan. Vill barnen gå ut, så gör vi det, annars blir det någon lite lugnare aktivitet inne. Detta för att barnen som vilar ska få chansen att sova en liten stund.  Efter ungefär en timma, börjar dom första barnen att vakna. Då blir det blöjbyte och påklädning.  Är det mån, tis eller ons, så går 15-timmars barnen hem klockan 14.00


14.30 Mellan mål. Oftast blir det smörgås och mjölk. Det är det som barnen gillar bäst. När magen är mätt och belåten, klär vi på oss och går ut igen. Lite utelek med kompisarna innan mamma och pappa kommer.


16.30 Fruktstund. Barnen som är kvar längre än halv 5, får en frukt för att inte bli så hungriga innan middagen.


18.00 Förskolan stängs!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0