Leka Språka Lära

Idag har Nyckelpigans och Smulans blivande förskoleklassbarn träffats på biblioteket. Bitten läste tre böcker om Ludde och hade med sig rekvisita som passade till böckerna. Ludde bjöd djuren på fika, spelade på instrument och träffade en massa olika djur. Bitten visade även att man kan använda en gräsklippare för att få fram ljud. Träffen avslutades med leken om springråttorna, gåråttorna och smygråttorna.
 


Trevlig helg!! Burr!!

Idag blev det picknick i lekhallen eftersom termometern visar 26 grader ute. Alldeles för kallt för barnens små kinder och även fröknarnas :-) Men utflykt inomhus kan vara nog så rolig ibland.


Många järn i elden!

Idag har vi haft en dag fylld med olika aktiviteter. Dagen började med Playdooh-bak. Allt eftersom barnen bakat klart, fick dom äta frukt. Sen blev kryptunneln i lekhallen en kul sak att utforska, för den har vi inte haft framme på länge. På samlingen före lunch använde vi våra nya "gubbar". Med dom kan vi se vilka barn som är här, vilka är sjuka och lediga. Sen kan vi räkna hur många flickor och pojkar det är, vilka det är flest av m.m. Idag tog vi även fram barnens första bokstav i namnet för att på ett lekfullt sätt lära sig bokstäverna. På vakenvilan blev det en stunds utelek i den mjuka snön!


5-års träff

Hej alla föräldrar, Emma heter jag som fick äran att skriva idag.. Som många av er kanske vet så har jag varit på Rödluvan i några veckor nu. 
I vanliga fall befinner jag mig i Umeå, jag går Barn och fritidsprogrammet och håller på med en kurs som heter Förskola, Skola och Fritidshem. Som tur är innehåller den kursen inte bara en massa läsning i böcker utan i åtta veckor får vi fara ut och göra APU(Praktik). Jag valde då självklart att åka hem till Dorotea och vara med era barn. Jag har några skoluppgifter som jag måste göra, så idag gick jag, Ingela och Tina tillsammans med era 5 åringar och gympade lite i D-salen på MB. Vi höll på med rockringar, bollar och använde oss av mycket musik. Dom är otroligt duktiga och alla har så fina personligheter så jag kan inte annat än säga,  att  jag är jätte glad att jag får vara tillsammans med barnen varje dag.  
.


Alla Hjärtans Dag!


Grattis!

Idag firar vi Evelina som har fyllt sex år den här veckan! Hurra hurra!!


Studiebesök brandstationen!

Idag har våra blivande förskoleklassbarn besökt brandstationen. Först fick dom sitta och lyssna på Herman som berättade om brandstationen och sen blev det film. Efter det fick dom titta på alla spännande saker som finns på stationen. Några barn var modiga och vågade testa att ta på en stödkrage. Efter rundturen inne blev det en åktur med brandbilen. Så det var sju stycken glada och pratiga barn som kom tillbaka till förskolan. Allt hade varit jätteroligt och givetvis ville dom berätta om allt dom sett och gjort. Så ett stort tack till Herman för att du tog dig tid att visa våra barn runt. Vem vet, det kanske finns någon blivande brandman/kvinna bland dessa barn!


RSS 2.0