Inskolning förskoleklass

Idag har barnen födda 2003 börjat sin inskolning till förskoleklassen. Tre torsdagar framöver kommer dom att vara där några timmar varje dag, för att lära känna sina nya fröknar, nya kompisar och en helt ny lokal. Visst är det lätt att förstå att barnen är förväntansfulla och tycker att det är spännande. Men samtidigt är det nog också lite nervöst, för många av dessa barn har varit här på Nyckelpigan i 5 år, och känner till allt och alla. Men det är ju tur att det är så nära mellan förskolan och förskoleklassen, så det är lätt att komma hit och hälsa på när dom slutat hos oss. För visst längtar många tillbaka, även om det är kul att börja på ett nytt ställe.


Härlig skogspromenad

En promenad upp till "vattentornet" blev det idag. På vägen upp dit, hittade Nora och Alva två stenar som såg ut som en anka och ett hjärta. En liten upptäcktsfärd ut i skogen blev det också. Många fina pinnar hittade vi. Och ett fruset lingon som Nora tryckte sönder, så hennes finger blev alldeles rött. Innan vi gick hem, åt vi en bit banan för att orka gå ända hem.


Ny affär öppnad på Rödluvan

Rödluvans lanthandel har nu öppnat. Här finns lite smått och gott att handla!!


Barnens andra bok

Idag var det dags för våra blivande förskoleklassbarn att besöka biblioteket och få "Barnens andra bok" Men innan Kerstin delade ut den, så fick vi se och höra Bitten berätta en saga som innehöll både teater och sång. Barnen fick vara med och spela olika roller. Det blev både troll, skata, jägare och en hel del annat!


Gungtime!!!

Vad gör det att det regnar lite när gungorna äntligen går att använda igen! 


Paket från Egypten

Tant Alma, farbror Gustafsson och tant Berg har varit i Egypten och tittat på pyramiderna. Givetvis ville dom visa barnen vad som fanns där, så ett paket packat med några souvenirer hade kommit till Nyckelpigans barn. Efteråt när vi tittat på alla sakerna, bjöds vi på sandkakor. Riktiga som gick att äta alltså!!


Utelek

När Björnens fröknar planerade lekte alla barn ute i den härliga geggan.  Cyklarna var äntligen framme och snön borta ur stora rutschkanan så vi kunde åka.


Besök på Smulan

4-åringarna har varit och hälsat på kompisarna på Smulans förskola. det var jättekul att testa deras cyklar och andra grejor.


På jakt efter vårtecken!

Idag gick vi på jakt efter vårtecken. Trodde vi skulle hitta tussilagon, men tyvärr! Det blev inte så. Men "videkissar" såg vi och vi hörde många fåglar kvittra överallt. Ett säkert vårtecken på våran gård är att skyddet för rutschbanan tas bort och barnen får åka där igen. Detta hände idag och alla barnen rusade dit!! Har även hört att cykelförrådet ska öppnas på vakenvilan. Det har barnen verkligen väntat på!


Musikstund med de minsta


Härligt blöt eftermiddag


5-års träff

Idag har Smulan och Nyckelpigans storbarn träffats igen. Nu blev det Strandenskolans lekplats som blev vårt mål. Det är alltid roligt att komma till en annan plats att leka. Och så har dom ju gungor där. Dom blev väldigt populära. Kön dit tog aldrig slut. Och den gula spiralrutschbanan är också rolig.
Härliga tider, geggiga tider!

Nu finns det bara ett ord för vad som gäller! VATTENLEK!!


Slut på påsklovet!

Ja idag är det sista dagen på påsklovet, om man inte räknar in lördag och söndag. En kall och blåsig dag, men en timmes lek ute blev det på förmiddagen. På vakenvilan spelade vi ljudmemory, lade pärlplattor och ritade.
Igår fick vi besök av Alexander Bergman, som kom och bjöd alla barn och personal på glass. Ett stort tack från oss alla.
Grått och tråkigt väder!

Idag har vi varit inne och gjort en massa olika saker. Hampus tyckte att det behövdes dammsugas, Valentina och Carmen lagade lite mat och satte sig och åt, Jimmy tränade på sin tennisserv. Ja, barnen hinner göra mycket på en förmiddag.


Oj vad det töar nu!

Nu är det härliga tider ute på vår gård. Stora vattenpölar för barnen att leka i. Känns skönt att snön är på väg bort, för nu vill vi ha sommar!!


Glad Påsk!!

En sån här söt liten påskkärring kom idag och önskade oss alla en Glad Påsk ! Så med en fin bild på henne, vill vi alla på Nyckelpigan önska alla våra läsare en GLAD PÅSK!!!


Försök med luft

Vad händer när man släpper ut luften ur en ballong? 4-åringarna gjorde försök och upptäckte en liten raketeffekt.

Påsktvärgrupp

Idag berättade Anna en egen påhittad saga om två små kycklingar som åt upp allt påskgodis som mamma och pappa hade gömt undan. Sen blev dom så rädda att mamma och pappa skulle bli arga, så dom rymde till skogen. Där träffade dom en snäll älg och en björn. Efter sagan blev det givetvis lite påskpyssel!

Snögubbstid

Härlig, om än lite blöt snö att göra snögubbar i!

Samling och pyssel

Idag medans "stor-barna" var uppe på Kullerbacken, hade vi samling med ramsor och sånger. En nalle hälsade på och hade med sig en väska med roliga saker i.   

På vakenvilan gjorde barnen så fina och "påskiga" kycklingar.


Idag har vi gjort mycket!

På förmiddagen gick Nyckelpigans 5-åringar upp till timmerkojan på Kullerbacken för att träffa sina blivande klasskompisar från Smulan. Resten av Rödluvans barn tog en promenad upp till kyrkan, och efter vila på kyrktrappan, fortsatte promenaden upp till Kullerbacken. Några av barnen stannade efter vägen och gjorde en snögubbe. Några gick till timmerkojan och fick där träffa en påskkärring som var på väg till Blåkulla. På vakenvilan målade vi händerna och gjorde fina kycklingar. Så dagen har fram till klockan 1 varit väldigt aktiv!


Oljemålning och samling

Nu har alla vargbarn haft sin egen samling där de visat upp något fint hemifrån. Nu håller vi på att göra ojemålningar, barnen får göra en liten tavla varje år. Vi sätter upp dem på väggen i lekhallen, där de får hänga tills barnen slutar. Det är en del i vårt Port folio-arbete.

 

Spontansamling

En dag förra veckan blev det spontansamlingar, barnen turades om att ha samling och plocka grejor ur väskan och berätta en egen saga.Blött men roligt!Efter lunch gick vi ut i det varma vädret. Sen gick torkskåpen varma...


PÅSKPYSSEL PÅ BLÅKLOCKAN

Det var så mycket vatten på gården att vi passade på att påskpyssla istället. Och barnen är så duktiga. Världens finaste påskägg. Dem får hänga i påskriset en dag sen får barnen ta hem dem.

Usch va blött det är!

Idag hade vi tänkt gå ut på förmiddagen, men det var alldeles för mycket vatten utanför vårt förråd, så vi vågade inte göra det. Istället blev det lite mer påskpyssel. Barnen fick göra fina frigolittavlor.


Sångsamling

Idag har vi haft sångstund på fredagsmys. En låda med mjukdjur skickades runt till barnen som fick välja och bestämma vilken sång vi skulle sjunga. En halvtimmas sång blev det, innan vi hade sjungit om alla djuren. Anna spelade gitarr, och det blir genast roligare att sjunga när någon ackompanjerar. Efter det blev det en god glasspinne!


Vattenlek!

Nu finns det mycket att göra ute för barnen. Ösa vatten är nog ändå favoritsysselsättningen!


Vad sysslar egentligen fröknarna med på sin planering?

Idag planerade Vargens fröknar och då förberedde de årets oljemålningar till barnens Portfolio.
Dessutom funderade de över revideringen av Likabehandlingsplanen.
En Portfoliokurs redovisades.
Lite kaffe och te slank nog ner också.

En hint om att ett paket är på väg från främmande land ..............

Påskpyssel

Ett stort tack till Svenska Tält för dom rejält stora pappersrullarna vi fick av er. Det blev jättefina tuppar av dom. PS: Anne, du får snart hem en! DS :-) Dagarna rullar på med mycket påskpyssel nu, precis som det ska vara!


Små konstnärer

Idag har barnen fått måla sina trolldegsfigurer. En del valde att bygga lego istället!


RSS 2.0