Sol, sol och åter sol!

Den här dagen har tilbringats ute. Det blev frukost inne, sen ut, lunch inne, sen ut, mellanmål inne och sen ut igen. Det går bara inte att sitta inne när solen lyser! Och tänk va skönt när vi kan börja äta ute också!!


Vårtecken!

Ett säkert vårtecken på vår förskola, är när rabatten vid väggen tinar fram och vår enda tuva med snödroppar blommar. Då kan vi börja hoppas på att våren är i antågande!


Trafikkunskap!

Idag har våra blivande förskoleklassbarn tagit en promenad och tittat på vägmärken. Alla dessa hittade man och pratade om vad dom betyder. När dom sen kom hem till förskolan fick dom varsin fin ryggsäck som dom kan använda när dom börjar skolan!


Våffeldagen!

Förr kallades denna dag – som var en helgdag – för vårfrudagen, efter titeln vår fru för jungfru Maria. Vårfrudagen har i folkmun omformats till våffeldagen, vilket gett upphov till seden att äta våfflor denna dag. Våffeldagen är alltså fortfarande den 25 mars, trots att den kyrkliga helgdagen flyttats till en söndag
Så givetvis serverades det våfflor, grädde och jordgubbssylt till lunch idag på Rödluvan och Blåklockan. Det slank nog ner både en, två och även tre våfflor hos vissa!!


Välkommen till Biblioteket och se vargarnas mattelekar.Vargarna har jobbat med mattelekar under vårterminen. Vi har gjort en utställning på biblioteket som ni är hjärtligt välkomna att gå och titta påUtelek, samling och målning

En dag med lite blandat innehåll. På förmiddagen blev det utelek med vatten och snö. På samlingen före lunch fick vi träffa en gepard och en kossa som busade runt lite. Efter lunchen målade några barn sina självporträtt och dom andra lekte i vårt lekrum!


Ja se det töar, ja se det töar!!

Det var väl roligt hurra!!! Äntligen har snön börjat töa bort. Men för fort får det inte gå, för vi vill ha några fina vårvinterdagar till. Men barnen har lekt och geggat i vatten idag och haft jätteroligt!


Regn-snö-sol

Nu har nog "aprilvädret" börjat, för det regnar, snöar och är sol om vartannat! Så nu alla föräldrar är det dags att leta fram galonkläder och stövlar, och se till att barnen har extra ombyten av kläder i sina korgar!
Perfekt snögubbeväder är det iallafall. Emellanåt singlade det ner stora snöflingor som man kunde fånga med tungan om man hade tur!


Fin lekhall!

Så här fina väggar har vi i vår lilla lekhall nu!


Bullermätning!

Idag har vi haft bullermätning på vår förskola. Bland annat fick barnen leka med träklossar och bygga torn, som givetvis rasade. Ljudet från detta lät som en smärre jordbävning enligt mätinstrumentet. Detta med buller på förskolor är inte lätt att komma till rätta med. Så det är viktigt att både personal och föräldrar  hjälps åt att förklara för barnen vad det innebär för deras och personalens hörsel om man skriker för högt när man leker och stojar. Så vi får väl se vad resultatet av denna mätning kommer att innebära i förlängningen!
Inte nåt sånt här iallafall!!


Ännu en härlig dag!!


Studiebesök på polisstationenDen här veckan har det här glada gänget varit på ett trevligt studiebesök på polisstattionen.Ludvig tyckte att det var jättehäftigt att få provsitta i polisbilen!!


Utflykt till sjön!

Idag gick Blåklockan och Rödluvan till Bergvattensjön. Det var ca 12 grader kallt, men allt eftersom solen sken blev det varmare och varmare. Där finns härliga backar att klättra i och åka nerför och på sjön finns det mycket utrymme att springa på. Blir det så här fina dagar framöver, måste vi nog ta med korv någon dag och äta där. Härliga vårvintern är här och hoppas att den stannar hos oss!!


Kullerbacken!

Idag blev det en promenad upp till Kullerbacken. Stjärtlapparna tog vi med oss, för nu är det bra åkföre! Tilly och Viktor hittade en "snöälg" som dom blev fascinerade av. Hornen åkte snabbt av och sen testade Tilly att sätta fast pinnen i det lilla hålet. Och visst lyckades hon och då blev hon jätteglad! Tänk vad mycket naturen har att erbjuda barnen, och ändå vräker vi vuxna leksaker över dom. En promenad ut i skogen blir ofta en riktig upptäcktsfärd!


Fettisdan!!

Idag har barnen varit på skolan och hurrat in fettisdan i rutschbanan. Solen lyser med sin frånvaro, men det är varmt och skönt ute!


Sportlovsväder!

Idag åkte skidorna fram. Solen lyste så härligt från en nästan helblå himmel och värmde våra näsor! Vi har sån tur, så vi har egna skidor här på förskolan. Så det är bara att ta fram dom när andan faller på!! Är det månne några framtida Vasaloppsåkare vi ser? Hoppas att hela sportlovet blir så här härligt!


Lilla Vasaloppet på skolan!

Idag blåser det rejält. Trädtopparna bugar i vinden. På vakenvilan idag gick förskolebarnen och hejade på skolbarnen som åkte lilla Vasaloppet. Och en livs levande hare? hade dom som barnen fick jaga ifatt! Men nog verkar det som att tjejerna är mer intresserad av att stå och heja än pojkarna som hellre rullade runt i snön!!


Grattis!


Ytterligare en härlig dag!

Efter en promenad till slalombacken, fick barnen springa upp och ner för den stora backen och åka på rumpan ner. Tänk vad mycket ork det finns i dessa små ben!


Äntligen!

Idag har vi haft ett strålande vårvinterväder, fast det bara är den 1 mars. Våra äldsta barn gick till skridskobanan, där dom träffade våra "gamla" förskolebarn. Vi andra tog en härlig promenad med "gårepet" för att träna våra ben!


RSS 2.0