Härlig promenad i skogen!


Tack till Polarvagnen!

Tänk vad populärt det kan bli när det kommer lite nytt material. Vi fick stora vita papper av Polarvagnen idag och då blev det till att ligga på golvet och rita. Det blev många fina teckningar, och en del blev hoprullade till kikare!


Vi går och fiskar....

Fina fiskar blev det till vårt fiskespel idag!


Ring ring!

Idag har vi målat och gjort fina mobiltelefoner. Här ser ni några av dom. Länken finns här om ni vill göra egna! Klicka på skrivaren så finns det flera olika figurer ni kan göra tillsammans med barnen.

Lugn vakenvila!

På förmiddagen var vi ute i det soliga och fina vädret. Snön gnistrar så  härligt på marken. När småbarnen lagt sig blev det lek i lekhallen. Sen fick barnen komma in i målarrummet där det var lite mörklagt och med tända ljus på bordet fick dom måla mandalas. Skönt för barnen att varva ner lite.


Nu är vintern här!

I morse var vi många som blev överraskade när vi tittade ut. Det låg minst en dm snö på marken. Barnen hade nästan inte tid att äta frukost. Dom ville ut och leka och åka i backen. Så det blev snabba ryck med allt. Hjälmar skulle letas fram, pulkor, madrasser,stjärtlappar och snöstyren plockas fram ur förrådet!


Kakbak!

Idag blev vi bjudna på goda kakor och te. Perfekt väder att fika ute!


Fredag igen?

Tänk vad veckorna går fort. Det smäller bara till, så får vi tända första adventsljuset. Men inga julsånger än, dom får minsann vänta till december. Istället sjunger vi om alla små djur som bor i sånghuset och dom spännande lådorna. Idag var det bland annat ankorna, aporna, krokodilen, hajarna m.m som dök upp på sångsamlingen. En härlig barnkör tar ton när Anna spelar gitarr!!


Brrr!!

Idag känns det verkligen att vintern snart är här. Isiga vindar och små små snöflingor dalar ner från himlen. Så på förmiddagen stannade vi inne och lekte. Passade på att hälsa våra nya "vänner" välkomna till Rödluvan. Det var en groda, en hund, en katt, en kyckling, en häst, en gris och en ko. Två av dom hade flyttat in i vårt "sångskåp". Dessutom var lilla lådan fylld med en massa andra små vänner. Alltid spännande att se vad som finns gömd därinne!


Vinn en symaskin!

Hittade en tävling som jag tror många skulle vilja vinna! Därför tipsar jag om den här på vår förskoleblogg. Tror att det finns många duktiga föräldrar på Nyckelpigan som gillar att sy!
Här hittar ni tävlingen! Lycka till!!


Konstverk av både färg och lego!


Grattis Hampus på 4-års dagen!Skogspromenad

På vakenvilan gick vi upp och kollade hur det såg ut uppe vid gapakojan. Planerna är att barnen ska få ta med egen matsäck någon dag och så ska vi äta lunch där. Stenar, kvistar ja i skogen kan man hitta allt möjligt. Var det möjligen en svamp vi hittade eller vad tror ni? :-) Och en liten brasa kan vara väldigt fascinerande. Trots att det bara rök hela tiden!


Avslutning på veckan!

Idag har Rödluvan och Blåklockan haft sångsamling tillsammans. Hittade jättefina sångkort på internet som vi använde för första gången. Helt fantastiska bilder var det. Sen vankades det bullar som Ingela och rödluvebarnen bakat.


Pysselstund

Idag har Rödluvans barn gjort en egen "flippbok". Vet inte vad det heter, men det var ett bra namn tyckte barnen. För den som vill använda mallen så finns den här.


RSS 2.0