Utflykter i närmiljön

De här varma dagarna har vi varit på utflykt till olika lekparker och träffat en massa knott, och studerat hur man målar en bordsskiva (hemma hos fröken)

PUH!!

Idag har det varit riktigt varmt. Barnen var ute en stund på förmiddagen, men sen var vi tvungna att gå in så dom får vila från solen. Det var vattenlek hela tiden, för visst är det skönt att få svalka sig lite i denna värme!


Sommar, sol och mygg!


Midsommarfirande

På förmiddagen plockade vi blommor som vi smyckade och gjorde fint med innan vi dansade runt midsommarstången! Efter dansen serverades det hamburgare på Vargens uteplats.


TREVLIG MIDSOMMAR!

Vi önskar er alla en trevlig midsommar!!


Idag har vi sett solen!

Äntligen har det blivit några grader varmare. Barnen kan ta av sig vantarna och mössorna. Det är ganska ovanligt att vi måste använda detta i slutet av juni. Måtte sommaren komma tillbaka nu. I två veckor framöver har vi skolungdomar som sommarjobbar hos oss. Barnen tycker det är kul att få nya "fröknar" att leka med.


Skoj med såpbubblor!

Hittade ett bra recept på såpbubblor som vi testade idag. Det var 1 dl Yes diskmedel, 1½-2 dl vatten, ½ tsk strösocker. Rör ihop detta försiktigt så att det inte börjar löddra. Sen är det bara att börja blåsa!!
Trevlig helg!!


Avslutningslunch med 6-åringarna

Idag fick våra stora barn som ska börja förskoleklass till hösten äta lunch tillsammans på "My way".  Spännande att promenera dit och det var jättegott med hamburgare.


Dagens mix!

Idag har det varit blandade aktiviteter. Lite dataspel, trumspel, och lek i lekhallen m.m..


Soptippen

Idag har vi haft vår årliga "soptippen" .Barnen har tagit med sig "skräp" hemifrån och får sedan välja och vraka bland allt som finns utlagt på borden, för att sedan klippa, klistra och hitta på nya saker. Det blir många fina skapelser som tillverkas.


Javisst, efter regn kommer sol.


Regnet hade lämnat härliga pölar som vi försökte tömma!!

      

Kan man spela innebandy ute???


 


Välbehövligt  "frökenfika"
  

Vilken skillnad på vädret!

Idag har barnen haft shorts och t-shirts på sig. Solen tittar fram, och då vill barnen genast ha lite mindre kläder på sig. Och dom rör sig hela tiden, så dom fryser nog inte som vi vuxna tror att dom gör. 


8:e juni och snöblandat regn!

Förmiddagen har bestått av pussel, pyssel, samling,spel och fri lek. Så efter lunch ville barnen på Rödluvan gå ut, trots att det regnar för fullt. Men det är ganska roligt att vara ute i regnväder, för då finns det mycket vatten att leka med, och det går kanonfort i rutschbanan.


Maskerad

Idag har vi haft maskerad. Prinsessor, Harry Potter, Byggare Bob, Pirater var några av dom som dök upp. Dessutom var Store Vikingen där! Tillsammans hade dom fullt upp för att hinna gömma sig för Stora Stygga Vargen som jagade dom!


Idag kom dom!

Idag har det varit en spännande dag. Vi har väntat på dom 70 löpare som skulle komma till Dorotea vid 13-tiden. Redan på förmiddagen parkerade en stor långtradare utanför vår förskola. Den var en av många följebilar, som dessa löpare hade med sig. Ganska exakt på minuten, kom den förste löparen. Man måste beundra dessa atleter. Springa 4-9 mil varje dag i 64 dagar. Hugaligen säger jag bara. Barnen hejade allt vad dom kunde, så löparna kände sig nog välkomna till Dorotea!


Kalla vindar!

Trots vindar som påminner om vintern, så vill barnen vara ute och leka. Vattenpölar är alltid roliga att leka i. Just idag blev det simlektioner för en krokodil!


Innedag

Idag har vi verkligen haft kul. När vi tröttnat på legot var det dags att reparera några skotrar!!Trans Europe Foot Race

På torsdag den 4 juni, vid 13.00 tiden, beräknas 70 löpare, från 12 olika länder, komma till Dorotea. Dom har sprungit från Italien och ska fortsätta upp till Nordkap. Dom ska övernatta på sporthallen natten mellan torsdag och fredag. Barnen på Nyckelpigan har ritat flaggor, så att vi kan stå och heja på dom när dom springer förbi vår förskola på väg upp till MB.
Se mer info här

Lekstund i kvarnparken!

Kul att gå någon annanstans och prova några nya leksaker. Och att få stå och kasta sten i dammen, det är nog nästan det roligaste som finns. Barnen testade att kasta "smörgås" men det fanns så dåligt med platta stenar där.Nu blommar det!

Efter regn kommer sol. Det passar verkligen in på helgens väder. Det har varit riktig sommartemperatur. Det syns överallt, för både blommor och träd har slagit ut rejält. Maskrosor finns det hur mycket som helst av, och barnen plockar dom och gör både soppa, kransar och allt möjligt av dom.


RSS 2.0