Glad Påsk!!


Vi lär oss färgerna!

Idag har vi haft sångstund och sjungit om hela Barbafamiljen. Vi använde en sång som handlar om färger och gjorde om den lite grann.
Rosa, rosa är mössan på mitt huvud.
Rosa, rosa är dräkten som jag bär.
Allt som är rosa tycker jag är vackert,
för min lilla vän är Barbapappa.
Och så sjöng vi om alla i familjen och bytte bara ut färgen och namnet. Sen sjöng vi om våra andra virkade djur, bland annat spindeln, Hello Kitty, Mumintrollet, babyn, spökena, katterna.


Våffeldagen!!
Idag åt Rödluvans och Blåklockans barn mellanmål tillsammans. Det var 16 hungriga barn som väntade på att få en nygräddad våffla med jordgubbssylt och grädde.


Leka matematik

Igår var personalen på Nyckelpigan på en föreläsning om matematik. Där fick vi prova att använda olika material, bland annat dessa multikuber. Idag fick barnen testa på att leka med dessa kuber, och visst blir det matematiklekar. Vems rad är längst, hur många har du, vilka mönster kan man göra, ja det är många diskussioner som kommer igång när ett nytt material presenteras.


Vinteraktiviteter

Förra veckan var 5-åringarna och byggde grottor i en jättestor snöhög.


Idag byggde vi en jättestor snögubbe på gården.


Datakonstnärer 2

När vi kom hem från datasalen fick barnen välja ut en teckning var som vi skrev ut i färg. Sen laminerade vi dom och gjorde en bok. Här ser ni några av dom fina teckningarna.


Datakonstnärer

Idag har Nyckelpigans äldsta barn varit till datasalen. Där jobbade dom med programmet Paint och ritade fina teckningar. Kul att få sitta vid varsin dator och få känna sig stor och gå till skolan.


Tråk-kurt!

Idag hade Tråk-kurt skickat ett tråkigt paket till oss :-) I paketet var en tråkig ramsa¨. T-R-å-K tråk. Och två tråkiga julklappar, en tuschpenna som var utan spets och en bit träjärnväg. Och dessutom hade han skickat med ett paket tråk-kex. Men som tur var så tyckte barnen att det var roligt ändå. Barn förstår nog mer ironi än vi tror :-)


Kompisar sökes.....


RSS 2.0