God Jul!!


Hemma hos Hilduara och Angela!

I helgen fick tomten träffa Angelas och Hilduaras syskon. Eftersom det var helg, så blev det lite lördagsgodis. Efter att dom lekt ett tag somnade tomten så gott!


Juligt pärlpyssel!


Sigges kväll med tomten

 Sigge och tomten har ritat och lekt med Sigges traktor. Sigge blev nyfiken på om tomten hade någon blöja så han tittade efter. Men tomten hade ingen blöja. När Sigge badade satt tomten bredvid och tittade på för han ville inte bli blöt. Sen mysade de i soffan innan det var dax att sova.


Oskar och Tomten!

Ja nu var det Oskars tur att ta hem Tomten. Men innan dom åkte hem så fick Tomten följa med och vara på affären som Oskars föräldrar rår om. Där ritade dom teckninar och tittade på tv. Oskar mätte också hur lång tomteluvan var. Men när kvällen kom åkte dom hem till Fågelberget för att sova!


Jul vid granen!

Igår busade Imran och tomten med varandra. Efter ett tag blev dom trötta och tog då en liten rast vid den fina julgranen.


Hemma hos Evelina!

Igår fick tomten följa med Evelina på simhallen och titta på den simmande lucian. Evelina, Nora, Alva och dom andra barnen var jätteduktiga. När dom kom hem skulle granen kläs. Ni ser på bilden så fin den blev. Efter det var det dags att gå och sova.


Hemma hos bröderna Johansson!

I helgen har Tomten varit hemma hos Viggo och Ozzian. Där fick han träffa hunden Zorro som jagade tomten och Ozzian runt runt i huset. På lördagen fick han följa med och hälsa på deras farmor, farfar och kusiner. Där blev det bus och lek hela dagen!


Malvina och tomten...

Igår fick tomten följa med Malvina hem. Där berättade han om sitt hem Nordpolen och om sin familj och sina renar. Han fick äta tomtegröt och hjälpa till att baka en blåbärskaka. Innan Malvina somnade så passade hon på att berätta för tomten vad hon önskar sig i julklapp.


Besök hos Tilly

Igår var Tomten hem till Tilly. Där fick han gunga på gungälgen och leka på Pippimattan. Till middag fick han fiskpinnar och potatismos. Innan det blev sovdags ville Tilly att hon och Tomten skulle fotas bredvid den lilla granen.


Tillbaka i Svanabyn!

Igår fick Tomten åka tillbaka till Svanabyn. Han följde med Olliver hem. Tur att han fick sitta i bilbarnstolen för det måste man göra när man åker bil. Tomten fick också träffa Ollivers mormor, morfar och moster, och äta middag där. Sen blev det lek och adventskalendern på tv. Olliver försökte borsta tänderna på Tomten, men han ville inte gapa. Sen blev det nattinatti! Undrar var Tomten åker imorron?


Nu är Tomten i Svanabyn!

Igår fick tomten följa med Hampus. Det blev legolek när dom kom hem. Hampus ville att tomten skulle stanna kvar hos honom, men tomten måste ju också fara och hälsa på dom andra barnen på Rödluvan. Så efter en natt sovandes med Hampus kom tomten tillbaka till förskolan. Få se vart han hamnar idag!


Tomtens helg på Storberget!

Victor och Inez har haft tomten hos sig i helgen. På fredagkväll var det fredagmys så både Inez och tomten somnade i puffen. Lördagsmorgon började med att öppna ett paket i kalendern. Det var ett fé set som dom sedan lekte med. Tomten fick prova på att sitta på pottan med Victor. Sedan blev det lite julbak och mys med vovvarna Exit, Tex och Uwo! En toppenhelg för dom alla alltså!
Kungligt besök!

Idag blev det inget julpyssel. Istället gjorde vi kronor och masker. Så här snygga blev barnen!


Tomtens tredje besök!

Igår var det Alvas tur att ta med sig tomten hem. Det första som hände var att tomten fick följa med på simhallen och träna inför Luciatåget där. Efter det åkte dom hem till Alva där det serverades biffmacka till middag. Då var klockan så mycket att det var sängdags. Både Alva och tomten var trötta efter allt dom gjort så dom somnade så gott!


Tomtens andra resa!

Igår var tomten och hälsade på Nora på Kronhöffers. Där fick han träffa kissekatten Smulan. Sedan tittade han och Nora på adventskalendern på tv. Efter det var det läggdags!


Tomtens resa fram till jul!

Tomten Nisse har flyttat in på Rödluvan. Varje dag ska han få följa med ett av barnen hem och få vara med dom på kvällen. När julen kommer har han varit ute på många äventyr som vi har dokumenterat med bilder och text. Det ska då få bli en tomtebok som säkert kommer att läsas och tittas i av många barn. Första kvällen fick tomten följa med fröken Irene hem. Där fick han träffa vaktmästarn (Nisse är vaktmästare hos oss på förskolan) och hjälpa honom att lösa korsord. Fortsättning följer imorron!


Dags för julkalender

                     


                      Oj vad spännande. Vad kommer att hända i Regnbågslandet?


                     

RSS 2.0