Städning av lekstugan

Så här glada blev Rödluvans barn när dom fick fika, efter att dom städat lekstugan. Här får ni också se hur bra våra solrosfrön har vuxit. Snart dags att skicka hem dom med barnen, innan dom blir för långa. Trevlig helg önskar vi alla våra läsare!


Äntligen sol och lite varmare!

På förmiddagen var vi alla bjudna på genrep av förskoleklass till årskurs 3:s musikal " En indiansaga",  Dom är så otroligt duktiga på att sjunga och spela teater. Efter det blev det utelek fram till lunch. Mer utelek blev det resten av dagen, eftersom solen äntligen har kommit fram igen. Fika och mellanmål blev det också ute!


Geggamojaväder!

Idag är det nog barnens favoritväder, men inte fröknarnas alla gånger :-) Härligt att få gegga i sand och vatten. Fast några barn stannade hellre inne och byggde med lego!


Björnungar

   

Idag bestämde sig våra Björnungar att de skulle vara inne efter maten. Målning och byggklossar lockade till lek.

Rödluvans tuffa skateboardkillar!!


Kalas!

Idag har vi haft kalas för några av våra barn som fyllt år eller ska fylla år!
Skräpplockardag 20 maj

Idag hade det hänt något på vår gård, det var massor av skräp. Vi fick ett brev från Mofflorna på "HÅLL SVERIGE RENT", de var så ledsna och ville ha hjälp att få bort skräpet. De stora barnen gick ut i grannskapet och letade skräp. Titta vad mycket de hittade!  De mindre städade vår gård och hittade moffelspår....En vanlig dag på Nyckelpigan, 19 maj


Vårplantering

Idag har Rödluvorna planterat solrosor och tagetes.

Utelek på gården


Idag njuter vi av det härliga vädret! Det finns mycket olika saker att hitta på när solen skiner och idag var det så varmt så vi kunde ta ut vatten och göra geggamojja...

Utflykt

Under fredag förmiddag tog vi en promenad till "Blå lekparken" där barnen fick leka och fika.Många roliga saker finns det att leka med!

    

Ett axlplock från fredagen!


Förskolans dag

I strålande sol, men kalla vindar blev det sång på torget. Fritidsbarnen kom också dit, så vi fick förstärkning med sången. Kul att föräldrar och andra doroteabor kommer och lyssnar på oss.


Baklängesmarschen

En marsch för barns rätt att sitta säkert i bilen. Denna kampanj genomförs i hela Sverige idag. Efter att barnen gått en bana baklänges, blev det sång  och lekar.


 
Tisdagspromenaden

Idag gick vi upp till Kullerbacken. Härlig natur att leka i. Stora stenar att klättra på, fantasidjur gjorda av trä, myror att upptäcka på marken och mycket mer. Innan vi gick hem, ville barnen sjunga på utescenen. Så några sånger blev det där. Sen blev det fruktstund innan vi gick hemåt igen.


Förskolans dag 14 maj

Idag har vi gjort en affisch som vi har satt upp på anslagstavlan vid ICA. Den 14 maj är det Förskolans dag, och den firar vi med sång på torget klockan 10.00, och sedan har vi Öppet Hus mellan 12-14. Alla är hjärtligt välkomna. Vi bjuder på fika!


Gudrun och Arne

Idag blev det fredagsmys ute. Solen sken och det var jättefint väder. Vi fick besök av Gudrun och Arne som kom och spelade för oss. I denna videosnutt, så spelar dom en låt som Arne har skrivit själv.


Kul, eller hur?

Den sista veckan, har det varit mycket kulspel. Dom byter kulor med varandra, och jämför olika motiv och storlekar. Eller så spelar dom olika spel. Att rulla kulorna utför rutschbanan är också kul, men ibland försvinner kulorna i sanden, och då blir det till att leta. När man tröttnat på att spela kula, kan det vara skönt att sätta sig ner och lyssna på en saga.


Vår och utelek

Se så fint det håller på att slå ut. Vi har kul ute på gården i det fina vårvädret.


Baklektion!

Idag blev det storbak. Vi gjorde chokladbollar. Efteråt blev det förstås provsmakning. En del åt upp alla sina chokladbollar, medan några ville spara några och ta med sig hem.


Skogsutflykt

Idag gick Nyckelpigans och Smulans storbarn på upptäcksfärd i skogen. Vi tittade på smådjur som spindlar, myror och maskar i luppar och förstoringsglas. Vi hittade till och med ett skelett! Vi tror det var en rådjursskalle.En spännande och rolig utflykt som vi avslutade med lite fika!


Ljuva toner!

Rödluvans orkester spelade idag under ledning av dirigenter . Barnen fick bytas av och dirigera och bestämma hur högt eller lågt instrumenten skulle höras.


Ännu en härlig dag!

Tur att inte vädergubbarna har rätt alla gånger. Idag skulle det bli regn och mulet, men solen skiner och det är skönt ute. Tulpanerna och pärlhyacinterna blommar för fullt, och man känner riktigt i luften att sommaren är på väg.


RSS 2.0