Nya grindar

Idag har vår vaktmästare monterat fast nya grindar. Kolla in hans nya verktygslåda :-)


Ute-inne

Idag blev det en promenad på förmiddagen. Vi var ner till Kvarnparken. På vakenvilan hade vi lite mattelek med knappar och siffror.


Grattis Oskar på 4-års dagen!


Glasskalas!

Idag har vi firat Olliver som fyller två år imorgon. Han bjöd alla sina Rödluvekompisar på isglass. Det var mumsigt! Till present fick Olliver en virkad tårta som låg i en fin tårtkartong som kompisarna målat! En sån tårta har alla barnen på Rödluvan fått när dom fyllt år!
Regnväder!

Idag är det en sån där "tråkig" dag att vara ute. Regnet bara öser ner. Så vad passar bättre då än att ha en liten sångstund. Idag var vi tillsammans med Blåklockan. Våra femåringar har tillsammans med Smulans femåringar varit på biblioteket och träffat Kerstin. Det kommer dom att göra en gång i månaden.


Härlig höstdag!

Dinosaurielek i sandlådan och att åka rutschbana är några saker man kan hitta på en sån här härlig höstdag!


Hur lång är jag och mina kompisar?

Idag har vi kollat hur långa Rödluvans barn är. Imorgon blir det småbarnens tur. Få se hur det kommer att gå!Sen klippte vi till ett band där vi skrev namn, datum och längd. Detta band använde sedan barnen för att jämföra vem som var längst, kortast mm. Ett bra sätt att förklara detta på ett konkret sätt. Detta band nu kommer att hamna i deras Portfoliopärm, där det kommer att sparas band från varje höstmätning!


Bullfest!

I morse kom Nora in med två stora bullpåsar, som hon skulle bjuda sina kompisar på. Så efter uteleken på förmiddagen, blev det bullkalas. Det var mumsiga bullar som Nora bjöd på. Tycker att bilderna talar för sig själva, eller vad säger ni :-)


RSS 2.0