Samling, samling och åter samling

                                                     Nu är det ännu fler barn som har haft sin egen samling


Hurr på rumpan!!

Idag har vi tagit en promenad till slalombacken. Det är bra träning både för benen och så får vi öva att vara ute i trafiken.  Slalombacken var täckt av den härliga snön som har kommit dom sista dagarna, så det gick jättebra att åka på stjärtlappen. Fast det gick nog lika bra att "hurr" på rumpan! En välbehövlig vila blev det innan vi började vår promenad hem igen!
Kalas!

Idag har vi på Blåklockan haft kalas för våra barn som fyller år i mars. Mars-barnen har själva fått planera sitt kalas. De bestämde att vi skulle fika tårta och saft, leka "gömma nyckeln" och spela bowling!

Grattis Amanda, Jimmy och Jennifer!!! 

     

I present fick de varsin fin stickad docka.Vårt härliga bowling-gäng.

Kompisteckningar!

Förmiddagen har tillbringats ute i snön. Det var riktig kramsnö, så det gick bra att göra snöbollar. Rödluvans barn gillar verkligen att vara ute. Idag har vi gjort kompisteckningar på vakenvilan. Barnen satt runt ett bord med varsitt ritpapper framför sig. Vi lyssnade på Johans hårdrocksskiva när vi ritade. När musiken tystnade, fick barnen flytta ett steg åt höger. Och så fortsatte musiken och barnen fick rita igen. Så fortsatte vi tills barnen kommit tillbaka till stolen där dom började rita. Därefter fick dom ta en ram och välja ut vilken del av teckningen dom ville göra en tavla av. Många fina konstverk blev det.

Duktig sångerska!

Tyvärr så har jag vänt kameran åt fel håll, och har inte lyckats vända filmklippet åt rätt håll. Men ni får väl vända på skärmen tills jag fixat det :-)


Hårdrockare!


En ny generation hårdrockare är på uppväxt!

 

Efter showen bjöds det på popcorn!


Småstjärnorna!

Oj vad barnen har varit uppspelta nu på morgonen. När ska vi börja, när ska vi börja, har dom frågat tusen gånger. Så efter frukost blev det ombyte av kläder och sminkning. Sen drog det igång i stora lekhallen. Första gänget sjöng till Amy Diamond,  och sen blev det hårdrock. Sedan följde en strid ström av artister!


Genrep!

Idag har det varit stort genrep inför "Småstjärnorna" imorgon. Mickar har tillverkats och sånger har övats. Diskussioner om kläder och smink blev det givetvis. En tjej tänkte fråga mamma om hon fick låna hennes ögonskugga. Det blir nog en härlig show imorgon.  Verkar som att vi kommer att få se både Shirley Clamp och Carolina af Ugglas om man tittar på dom här bilderna!


Tvärgrupp barn födda -05

Idag tog vi en tur ut på sjön!


Tvärgrupp för de minsta med ramssamling och gymnastik

Idag hade de minsta ramsor och gymnastik på tvärgruppen, som vanligt avslutades dagen med frukt.Strålande väder för att åka stjärtlapp!
Våren är på väg!

Visst är det underbart att våren är på väg. Snödropparna har kommit, och barnen frågar efter solglasögon. Det enda tråkiga är att det är så isigt och hårt på marken, så det enda som går att göra är att sparka och åka stjärtlapp. Det går inte alls att gräva i snön och göra kakor och sånt. Och snart börjar slasket. Det är en mindre rolig period på förskolan. Ibland hinner vi knappt ut, förrän vi får gå in för barnen är genomblöta. Men, men.... nu ska vi njuta av vårsolen och må gott!


Samling!

idag var det Evelina,Alva och Nora som höll i samlingen. Först blev det dans till Barbie girl, och sedan sångstund. Samlingen avslutades med att vi sjöng och lekte "En elefant balanserade"


Gymnastik på måndag morgon

                                       Vi började veckan med ett litet gymnastikpass i stora lekhallen


                                       


Helghälsning från tre glada Rödluvor!!


Återigen teatersucce av Björnen!!

Idag bjöds vi på en omgjord version av sagan "Haren och sköldpaddan". Vi fick möta Rultiga Rut, Tuffe Ture och Rickard Rättrådig. Tuffe Ture retade Rultiga Rut så mycket att till slut bestämde dom sig för att tävla i en hinderbana. Tuffe Ture var säker på seger, men efter ett varv lade han sig ner och sov, och sov då allt för länge. Rultiga Rut fick då chansen att hinna före i mål. Allt slutade bra och Tuffe Ture slutade retas och blev kompis med Rultiga Rut!!


Skidåkning på sjön.
                                      

skridskoåkning i solsken


Upptäckter i fysikens värld

Vart har vattnet tagit vägen?  

                           


Oj, isen blir vatten när man håller den i handen

                                        

Skönt att vila!

En dag på förskolan innebär många roliga saker. Så lite trött blir man ibland. Vilan efter maten är därför ett måste för våra mindre barn. Dom flesta av barnen har antingen tutte, snuttetrasa eller snuttefilt, Tror nog även att många av oss vuxna skulle vilja ta en lur så där efter lunch!!
 


Härliga vinterbilder!


Slalombacken!

Idag avnjöt Blåklockan förmiddagen i slalombacken! Fint väder och bra "snabbåkar-före".  

Barnens egen samling

Nu är det fler barn som haft egen samling.Skridskobanan!

Idag har Rödluvans barn varit och åkt skridskor. Dom är så duktiga. Yngsta barnet är bara 2 år och 10 månader och åker ändå skridskor. Helt otroligt. Men övning ger färdighet! Efter att vi åkt ett tag, så blev det fruktstund. Gott att få lite i magen!Snart 1000 besökare!

Nu har vi snart haft 1000 besökare på vår blogg. Det känns roligt att blogga när vi har så många som är inne och läser varje dag! Fast fler kommentarer vill vi gärna ha!!!


Sol, sol, sol!!!

Ibland säger bilder mer än ord!!


Paket från England!

Idag hade det kommit paket till oss från England. Tant Alma är där och shoppar, tant Berg dricker te och Herr Gustafsson kollar på fotboll på storbildstv. I paketet fanns en fin tekopp, en engelsk sagobok, en flanosaga, en engelsk ramsa och en bild på en tårta. För våran fröken Pernilla fyller ju år idag, så vi sjöng för henne. Flanosagan handlade om en fet och brun höna som hade så lata kompisar. Ingen hjälpte henne med nånting, Så när hon bakade bullar fick ingen smaka, utan hon åt upp allting själv. Men som tur var så gjorde inte Vargens personal det. Vi fick alla smaka jättegoda pizzabullar.Utelek, samling och pyssel

På förmiddagen gick Blåklockans storbarn ut först; småttingarna var inne och hade samling innan de gick ut. När vi kom in var det storbarnens tur att ha en samling. På vakenvilan ville barnen var inne så då gjorde vi fina "snöflingor".  

Att vara en bra kompis

Idag har vi äntligen fått se solen en liten stund. Skönt eftersom vi var ute hela förmiddagen. På vakenvilan pratade vi om vad en kompis är? Barnen hade många olika förslag att komma med. Sedan fick barnen klippa, klistra och måla för att göra en bild av sig själv. Resultatet ser ni på bilden. Dom blev jättefina.


Rock n' rollIdag på vakenvilan var det en del av de större barnen som passade på att rocka loss ordentligt på Björnen.

Samling och skridskor

Idag hade Eric sin egen samling med många roliga ramsor och sånger.
Han visade också sin fina fyrhjuling för kompisarna.Efter lunch var det roligt att åka skridskor.


Bra att ha en spark som stöd!

Leka, språka, lära

Idag har Smulans och Nyckelpigans barn som ska börja förskoleklass träffats på biblioteket. Först hade vi en sångsamling där alla barnen fick välja en sak ur vår fina guldlåda. Tillsammans bestämde vi sen vilken sång vi skulle sjunga. Anna spelade gitarr och kompade oss. När vi gått varvet runt, packade vi bort grejorna och lekte Pomperipossa en stund. Det är en bra lek för att lära sig namnen på kompisarna. En stund blev det även inne på biblioteket där barnen både hann titta på den stora Mårdsjöbjörnen, spela schack och titta i lite nya böcker.


Den som gräver en grop.....

Undrar hur långt man måste gräva innan man kommer ner till Kina? Blåklockans barn testade idag!Rödluvans barn gympade för fullt! Vem kryper snabbast? Klara, färdiga, kryp!!


Grattis!!

Idag grattar vi våran Emma på hennes födelsedag!! Hipp, hipp hurra!!


Tipsrunda!

Idag hade Blåklockan ordnat en rolig tipsrunda på fredagsmys. Det var svåra frågor, men barnen var jätteduktiga. Hur många vuxna vet till exempel hur många ben en spindel har? Fråga barnen, för dom vet!Efteråt blev det givetvis lite fredagsfika!!

Vill vara inne!

Idag valde Rödluvans stora barn att vara inne på vakenvilan. Vi hade varit ute på förmiddagen, så dom kände sig nöjda med det. Istället blev det pyssel. Fina dockor gjorde barnen.


Med snö kan man göra mycket!!

Idag har Vargen planerat. Vi andra har varit ute och lekt på förmiddagen. Var alldeles lagom temperatur, (-2 grader), men tyvärr ingen sol idag heller. Men det är nog bara vi vuxna som längtar efter den. Barnen leker lika bra ändå dom.     

Bowling är kul!

Att göra ett eget bowlingspel är enkelt. Först fyller man petflaskorna med sand eller vatten, för att få lite tyngd på dom. Sedan flyttar man matborden och bowlingbanan är klar!!


Sporthallen

Idag gick alla barn till sporthallen. Brukar vara en bra vecka att gå dit, för då är ju alla skolbarnen lediga. Då finns det chans för oss att få hyra in oss på förmiddagen. För våra små barn måste sporthallen verkligen kännas som ett stort hav. Det blev mycket bollspel, kullerbyttor, klättring på ribbstolarna och även lite dans blev det också.

   
 


Var är solen....?

I väntan på att solen ska titta fram hos oss, så blev det en bioförmiddag idag. Pappersstrutar tillverkades och fylldes på med popcorn och 101 dalmatiner visades på tv. En härlig förmiddag blev det!!


Sportlov på Rödluvan!

Sportlovet har börjat med lite tråkigt väder. Blåsigt och snöigt! Så förmiddagen tillbringade vi inne. Efter lunch gick barnen ut och åkte pulka. På eftermiddagen har det pysslats och lekts i dockvrån.


RSS 2.0