Titta vilken fin koja vi jobbat med på tvärgruppen


Vi har jobbat hela hösten med den här fina kojan. Varje onsdag går 5-åringarna hit och bygger.

Det behövs förstärkning av väggarna.

En pressenning blir bra vägg på "bottenvåningen".              Lite sly måste sågas bort i omgivningen.Så här fint har vi fått det.                                                 Lite julprydnader behövs också.


Kulor och ett fågelbord av lådan kulorna låg i.                       Mycket glitter blir fint.

Fina konstverk

Idag blev det ingen promenad på förmiddagen. Regnet bara öser ner och det är så TRÅKIGT väder!! Istället plockade vi fram färg så barnen fick måla. Många fina konstverk blev det.Bland annat detta.


                                                                        


Har den kommit för att stanna nu??

Nu är det återigen vitt på marken. En riktigt härlig kramsnö som inbjöd till att göra snögubbar. En och annan tog även chansen att åka lite spark och madrass, för vem vet, rätt som det är så försvinner snön. Så har det varit hela november!


Nyttiga bakelser!

Nu har Rödluvans fröknar fått virkdille! Tårtor, dammsugare, bullar, morötter mm trollas fram till barnens glädje. Bra mat som har lång hållbarhetstid!!


FREDAGSMYS PÅ BLÅKLOCKAN

PIPPI LÅNGSTRUMPORNA PÅ SKATTJAKT. DEM FICK HJÄLP AV ALLA BARNEN ATT LETA SKATTEN. STORT JUBEL NÄR DEN HITTADES. FULL MED GULDPENGAR.


Fortbildningskurs i lera för alla fröknar =)

Vår inspiratör denna kväll var Marita Jacobsson, en väldigt kunnig och duktig ledare!
Kvällen för oss deltagare gick väldigt fort, och OJ vad vi skapade!!

       


           Ett Stort Tack till Marita!!


Fredagsmys med "Prickens färgglada dag"

Idag hade rödluvan fredagsmys. Då fick vi höra sagan om Prickens färgglada dag. Han var ute och promenerade och lyckades få alla möjliga färgglada fläckar på sig.

 

Här får han en blå fläck av målarfärg och en gul med pollen.

  
Tio fläckar hade han lyckats få innan dan var slut.Efter sagan fick vi titta på rödluvans utställning med "Prickenbilder"


Gosedjuren rymmer!!

Idag har alla 3-5 åringar varit på MB och sett på teater. Alla barnen skulle ha med sig ett favoritgosedjur. För några veckor sedan, fick vi en CD skiva med dom sånger som teatern innehöll. Så vi har lyssnat på dom några gånger för att kunna sjunga med. På slutet fick alla gosedjuren krypa ner i en stor koffert, för dom skulle fara till Vilhelmina för att äta pizza. Inte alla barn var så pigga på detta. Vem vill skicka iväg sitt gosedjur, även om det bara är på låtsas?? Men alla barnen tyckte det hade varit en bra teater.


Hans och Greta

Idag har vi återigen fått se på teatertalangerna på Björnen. Barnen fick se den spännande sagan Hans och Greta. Kan det bli mer spännande än att få se häxan göda upp dom stackars barnen för att hon skulle äta upp dom. Men som det alltid är i sagans värld, så blir det bra på slutet. Och alla goda pepparkakor fick barnen givetvis äta upp!!


Målning och andra aktiviteter

Fina bilder från vår vardag

Idag har vi målat; gipsfigurer och på papper.


Cyklar fram igen!

Nu är nästan all snö borta igen. Så stjärtlapparna får hänga kvar i förrådet, och cyklarna har tagits fram igen. Det tycker barnen är jätteroligt. Cyklarna är favoritleksaker.


RSS 2.0